Tekenideeën

 

Zin om te tekenen? Misschien kunnen we je op gang helpen.

Vaak werkt het, om gewoon een tekenblok en potloden te pakken en simpelweg ergens mee te starten. Op deze pagina helpen we je op weg.

 

BOOM

Iets moois tekenen hoeft niet per se ingewikkeld te zijn! Begin eenvoudig, teken bijvoorbeeld eens een boom als deze:

ideeen tekenen boom

 

Begin met de stam en teken vervolgens de vertakkingen. Daarna tekenje de krullen en de kleinere vertakkingen.

Wat heb je nodig? Een schetsblok, A4-formaat kan, maar een schetsboek in A3-formaat tekent heerlijk weg. Om te tekenen kun je zwarte tekenstiften, fineliners gebruiken, bijvoorbeeld deze set meest gangbare fineliners

 

STADSGEZICHT

Ben je een aardig gevorderde tekenaar? Probeer eens een stadsgezicht te tekenen. Hieronder een voorbeeld van een samengesteld aanzicht.

ideeen tekenen stadsgezicht

 

WONING

Begin je liever met een wat eenvoudiger tekening? Probeer dan onderstaande woning eens te tekenen:

ideeen tekenen eenvoudighuis

Kijk goed naar het lijnenspel. Begin vanuit het midden van het blad. Schets de contouren dun, zodat je later wat lijnen kunt weggommen. Pas wanneer je de definitieve belijning hebt getekend, kun je het overtrekken met tekenpennen.

 

 

Wat heb je nodig? Een schetsblok, wat tekenpotloden (weet je al welke jij fijn vindt?), een gum, een liniaal (ik prefereer een doorzichtige) en een fineliner.

Het resultaat mag je altijd mailen! > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

MEER TEKENIDEEËN

Meer tekenideeën onder 'Beter tekenen' en op onze social media-kanalen! (Zie rechtsboven in de hoek)

 

 

 

Heb je je trouwens al aangemeld voor onze nieuwsbrief ?

aanmeldennieuwsbriefDoe het nu! Dan krijg je af en toe een vrolijke mail in je mailbox van tekenen-startpagina.nl, vol ideeën en inspiratie voor deze leuke hobby! 

Meld je nu aan >>