Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Tekenaar in the spotlight: Kristina Webb

kristinawebb

 

Deze bijzondere Nieuw-Zeelandse jongedame kiest voor kleur  

 

Kristina Webb, begin 20 en woonachtig aan de andere kant van de wereld, noemt zichzelf artiest, schrijver en social media influencer. Dat laatste niet onverdienstelijk: ze vergaarde maar liefst 3 miljoen online volgers!

Ze is erin geslaagd twee boeken te publiceren en samen te werken met bedrijven als Disney, Google, Adobe and Coca-cola.

 

kristinawebb 1

 

Kristina is in 'Kiwi-'land geboren, zo introduceert ze zichzelf. Haar jonge jaren bracht ze echter met ouders en zusje door op een tropisch eiland. Daar liep ze blootvoets over stranden, sprong ze van watervallen en klom ze in palmbomen. Toen ze 5 jaar oud was, keerden haar ouders terug naar Australië en vlak daarna kochten zij een boot en leefden zij daar gedurende enkele jaren op met het gezin.

Ze gingen slapen als de zon onderging en ontwaakten als hij weer opkwam. In die tijd kregen Kristina en haar zusje thuisonderwijs. Tijdens ingelaste pauzes snorkelden ze lekker rond. Toen ook haar zus de leeftijd bereikte dat ze naar school moest, vestigden haar ouders zich permanent op het vaste land, dat van Nieuw Zeeland.

 

kristinawebb 2

 

Ze had dus een zeer bijzondere (vroege) kindertijd en dat was in haar herinnering magisch. Maar het meest memorabele moment was toch wel toen ze haar eerste potlood vasthield... Het tekenen begon als een soort van behoefte aan ontsnapping van de stricte structuur die het schoolse leven meebracht. Dus creeërde ze haar eigen fantasiewereld op papier en publiceerde dat op het world wide web. Zo lang ze haar potloden, papier en internetverbinding heeft en ze heeft de mogelijkheid om te reizen, dan is ze gelukkig. En ze is van plan deze levensstijl nog heel lang vol te houden. 

 

" I’m thankful for the incredible opportunities I’ve been given, the inspiring people

I’ve met along the way and for the dream projects I’ve worked on so far."

 

kristinawebb filmpje

  

Wij vinden haar werk bijzonder aansprekend en kleurrijk. Een combinatie van realistisch-cartoonachtig werk. Af en toe met invloeden vanuit het zentanglen. Dynamisch en vaak vol emotie. Ze combineert diverse technieken, gebruikt niet-alledaagse invalshoeken. Realistisch, dromerig, soms tegelijk!

 

kristinawebb 3

 

Ja, wij zijn fan van deze Kristina. Dus besteden we in deze blog aandacht aan haar werk. Ook op onze verschillende Pinterest-borden zie je werk van haar terug. 

 

Zin gekregen om te tekenen?

Kijk hier voor Zentanglen >>

Kijk hier voor cartoon-tekenen >>

Kijk hier voor portret - mensen tekenen >>

 

En je weet het: veel tekenplezier gewenst!