Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

 

ARTIEST IN THE PICTURE: STEPHEN WILTSHIRE

 

stephan wiltshire tekeningen

 

 

ZOALS MEESTAL HET GEVAL IS BIJ ARTIESTEN DIE HET MAKEN BIJ EEN GROTER PUBLIEK, HEEFT OOK STEPHEN WILTSHIRE ZIJN EIGEN HERKENBARE STIJL. HIJ TEKENT DOORGAANS GEBOUWEN. OOK VOERTUIGEN ZIJN VAKER ONDERWERP VAN ZIJN WERKEN.  Stephen Wiltshire is een artiest die zich primair toelegt op het tekenen en schilderen van gedetailleerde stadsaanzichten. Hij heeft al meerdere prijzen gewonnen en geniet wereldwijde bekendheid. Hij heeft in Londen zelfs zijn eigen winkel!

stephan wiltshire london shop

 

Voorbeelden van zijn werken

 

Zijn manier van tekenen kenmerkt zich door een realistische manier van uitwerken, waarbij de potloodaanraking duidelijk zichtbaar blijft. Het heeft zo nu en dan ook wel wat weg van een ruwe schets, terwijl het totaalbeeld al wel helder in beeld is gebracht. Veel werken zijn in zwart-wit, ofschoon hij ook wel (deels) gebruik maakt van kleur.

 

stephan wiltshire trafalgar square christmas

 

stephan wiltshire Chijmes Singapore

 

stephan wiltshire liverpool liver building

 

Stephen

 

Een blik achter zijn werk. Ofschoon duidelijk is dat hij veelvuldig met potlood tekent, is uit onderstaande af te leiden dat hij ook werkt met stift. 

Hij heeft duidelijk geoefend in perspectief tekenen. 

 

Stephen Wiltshire pic  stephan wiltshire pencils

 

stephenwiltshire live

 

Dit filmpje gaat over Stephen Wiltshire:

 

 

 

Wij kunnen blíjven kijken naar zijn tekeningen. De details zijn goed uitgewerkt, hij is goed in het 'vatten' van een sfeer. Kortom, het is simpelweg fascinerend.  

Wil je nog meer over hem en zijn werk weten? Bezoek dan eens zijn website 'Stephen Wiltshire'.  Lees ook dit artikel over zijn speciale gave.

 

Geïnspireerd?

Ga dan vooral zelf aan de slag! Probeer, leer, doe het opnieuw, ontwikkel je eigen stijl. Daar wensen we je veel succes maar vooral voldoening mee! :-) 

 

 

Voorbeelden/tutorials voor perspectief tekenen vind je hier >>

Inspiratie voor het tekenen van voertuigen kun je hier vinden >>

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Veel tekenplezier gewenst!

Yvonne van tekenen-startpagina.nl

 

 

N.B. nog meer werken van deze artiest Stephen Wiltshire zijn terug te vinden op onze Pinterest-borden Perspectief tekenen en Voertuigen tekenen