Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

LOVE IS IN THE AIR! 

 

valentijnsdag 1

 

 

Dinsdag is het 14 februari, Valentijnsdag! De dag van de liefde! Niet alleen voor onbeantwoorde liefdes die je anoniem een kaartje stuurt. Nee, je kunt je partner je liefde betuigen, je kinderen, voor mijn part je hond! Nog niets voorbereid? Hanteer dan het KISS-principe. Nee, niet van kussen - alhoewel dat ook altijd kan natuurlijk - maar KISS als in 'Keep it short and simple'. Niet te moeilijk dus. Het gaat om het gebaar, nietwaar? Hierbij deel ik met jullie wat ik heb gedaan:Ik heb iets uitgewerkt in een techniek die ik al enige tijd graag beoefen: tekenen in zentangle-doodle-stijl

 

Stap 1 | Teken het contour van een hart

 

Het mag met een dikkere stift, maar als je wilt, kan het natuurlijk ook met een dunner exemplaar. Ik vond het leuk om al wel een krul en een ronding toe te voegen, maar ook dat is helemaal aan jezelf. 

 

Hart tekenen TSP1 

 

 

Stap 2 | Opvullen met vormen

 

Nu neem je een dunnere stift. Dan begin je met het tekenen van open cirkels. In het midden wat groter en dan werk je naar buiten toe in kleinere vormen. Pas er wel voor op, dat je niet over de dikker contouren van het hart gaat, we vullen in dit werk alleen het hart, niet daarbuiten.

Vervolgens verzin je een ander motief, zoals de streepjes (ofwel een 'stenen muurtje', zoals mijn dochter zo mooi opmerkte) of de stippellijn. Je kunt ook op een stuk een combinatie maken. Ik maakte bijvoorbeeld met een dikkere stift wat driehoeken en maakte eromheen golvende strepen. Ik vond het leuk om in het midden van de cirkelvormen een dikke punt te zetten, maar zonder was ook al heel leuk.  

 

N.B. Ik werk graag intiuitief, uit de losse pols. Natuurlijk kun je het ook eerst in vlakken verdelen en met een potlood licht voortekenen. Daarna kun je het overtrekken met een of meerdere stiften naar keuze.

 

 Hart tekenen TSP2

 

 

Variant | Zelfde, maar dan anders 

 

Hier heb ik ook eerst een hart getekend met een dikkere stift. Vervolgens heb ik enkele bloemen getekend (daarbij erop gelet binnen de randen te blijven). Daarna ben ik het wat gaan opvullen, maar wel 'luchtig' dus niet met de insteek alles per sé vol te moeten tekenen. Daarna heb ik er een liefdesboodschap bij geschreven. Het handletteren kan nog wat beter, maar de intentie was goed ;-)

 

Nu heb ik nog even om te bedenken of ik het inkleur of bijvoorbeeld enkele rode accenten toevoeg en het daarbij laat, of dat ik het zwart-wit houd. Ik heb al een glazen potje gekocht en een zakje met van die snoephartjes (die zachtgekleurde suikersnoepjes in hartvorm, waar van die leuke korte boodschappen op staan). Met een geperforeerd gaatje in de kaarten en een mooi rood lint gaat dat mijn liefdesboodschap zijn.

Voor wie? Dat mag je raden, ha ha ha!

 

Hart tekenen TSP3

 

Bekijk onze themapagina over Valentijnsdag > 

Meer inspiratie of wat anders in gedachten? Zie ook onze Pinterestpagina over 'Valentijnsdag'.

special edition

 

Enne: ontvang je onze nieuwsbrief al? Ditmaal ontvangen nieuwsbriefabonnees via een 'special edition' extra's die alleen via de nieuwsbrief gedeeld worden...

(Pssst.... Nog geen abonnee? Geeft niet, meld je nu snel aan, dan ontvang ook jij de speciale Valentijnsnieuwsbrief!)

 

 


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Natuurlijk ontvangen wij graag jouw liefdesbetuigingen, of een foto van de reactie van je geliefde(n)...!


ALVAST EEN LIEFDEVOLLE DAG TOEGEWENST!

 

Groeten, Yvonne van tekenen-startpagina.nl