Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Tekentalent 'in the spotlight': Norman Rockwell

 

norman rockwell

 

 

Sommige mensen verheffen het tekenen tot een heuse kunst. Ontwikkelen hun eigen stijl. Wij vonden het leuk om eens af en toe een fantastisch tekentalent 'in the spotlight' te zetten.
Te beginnen met Norman Rockwell. Hij was een tekenaar, kunstschilder en illustrator.

 

Rockwell NormanAmerican drawer...


Deze Amerikaan is helaas al enige tijd overleden en wel in 1978. Hij tekende veertig jaar lang de voorpagina's voor The Saturday Evening Post. Ook is er in de USA een 'Norman Rockwell Museum.' Het werd in 1969 opgericht in Stockbridge, Massachusetts. Het is de plaats waar Rockwell de laatste 25 jaar van zijn leven woonde. Het museum bezit 574 originele kunstwerken van Rockwell. Daarnaast beschikt het over het archief van Rockwel dat bestaat uit een collectie van meer dan 100.000 items, zoals foto's, fanmail en allerlei zakelijke documenten.

 

... tekeningen om vaker naar te kijken

Bekende werken van Rockwell zijn onder meer de schilderijenserie Four Freedoms van Rockwell uit 1943. Hiervoor had hij zich laten inspireren door de Four Freedoms-speech van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt uit 1941. Rockwell tekende mensen natuurgetrouw na. Veelal alledaagse poses. Mannen, vrouwen, kinderen. Onderstaand enkele voorbeelden: 

 

 

 norman rockwel tekeningenl

 

Nog een aantal voorbeelden van zijn werk vind je op onze Pinterestborden: portrettekenen en -inspiratie.

Hartelijke groet van tekenen-startpagina.nl, Yvonne

 

 

 

Hobbymax.nl