Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

 

JOEPIE! BLIJ MET MIJN PUP

 

puppytekenen

 

 

Vond je het lang duren voordat er weer eens een blogartikel verscheen van tekenen-startpagina.nl? Dat kan kloppen, want de laatste 3,5 week was ik opgeslokt door mijn nieuwe huisgenoot. Een viervoeter welteverstaan. Een schattige pup!

Je voelt 'm al aankomen: dit inspireerde mij om op zoek te gaan naar voorbeelden van hoe je honden kunt tekenen. En filmpjes om zelf honden te leren tekenen.

 

 

De nachten gingen al snel goed...

Kennissen waarschuwden me voor een uitputtingslag vanwege de onrustige nachten met een pup. Het is onze eerste hond voor mijn gezin (man, kinderen en ik), dus mijn man en ik kregen flashbacks naar de babytijd en inderdaad: slapeloze nachten! Gelukkig had de fokster een gouden tip: voordat je zelf naar bed gaat een laatste keer uitlaten, in de bench en dan oordoppen in doen en pas in de ochtend gehoor geven aan gepiep of gejammer. Nou, die oordoppen lieten we dus na 2 nachten alweer uit! 

... maar overdag zijn we er maar druk mee ;-) 

Tja, zo'n pup moet natuurlijk wel zindelijk worden. Dus hoewel hij overdag al netjes zijn behoefte buiten doet, gebeurt er nog weleens een ongelukje. In het begin haalde ik daar letterlijk mijn neus bij op (zonder dat onze pup het zag natuurlijk), maar nu ben ik er wel aan gewend.

Ik heb helemaal meegekregen hoe wisselvallig het weer is geweest de laatste weken. Met weer en wind was ik vaak buiten met onze pup. Gelukkig mag hij nog maar korte wandelingetjes, ha ha ha! Hoewel ik wel uitkijk naar de lente; lekker lange wandelingen maken, door de bossen enzo...

Onze meubels zijn nog heel - afkloppen!! - maar enkele planten moeten het wel bezuren. Onze kinderen reageren meestal erg goed op de pup. Het happen wat puppies in hun maffe buien nog weleens willen doen - in de enkels bijvoorbeeld :-( - is niet altijd fijn, maar ook dat gaat de goede kant op. En spelen met ons hondje blijft super! 

Kriebels om honden te tekenen

Inmiddels zijn we allemaal aan elkaar gewend en ontstaat er ook weer meer ruimte voor andere hobbies. Je begrijpt dat ik gaandeweg onzettende kriebels heb gekregen om honden te gaan tekenen....!

Dus ben ik op zoek gegaan en heb ik wat tutorials gevonden om het tekenen van honden beter onder de knie te kunnen krijgen. En voor de Pinterest-volgers goed nieuws! Ik heb ook een mooie portie inspiratie toegevoegd op ons Pinterest-bord over 'Dieren tekenen': veel prachtig getekende honden

 

Heb jij ook een hond? Ik zie graag de nagetekende versie tegemoet! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en wie weet, publiceren we die op onze website en social media!

Hartelijke groet, en een pootje van onze lieve pup, Yvonne