Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

WELK TEKENPAPIER KIEZEN?

 

welkpapierkiezen

 

 

Vind je het ook moeilijk om het juiste papier te kiezen wanneer je wilt gaan tekenen? Er bestaan veel soorten, met dito eigenschappen.

Welk tekenpapier kun je dan het beste kiezen?

 

 

Welk tekenpapier?

Tekenpapier is verkrijgbaar in vele vormen en maten. De dikte en structuur verschilt onderling enorm. Om erachter te komen, welk papier het beste bij je past, is het goed om wat uit te proberen. Het heeft met je persoonlijke voorkeur te maken, wat je prettig vindt en ook met wat voor een soort tekeningen te graag maakt.

 

Welk papier bij schetsen

Als je gaat tekenen, kies je eigenlijk niet voor printerpapier. Om een beetje te schetsen, en als je als amateur voor het plezier bezig bent, kan dit heus geen kwaad. Het is bovendien een slimme keus in budgettair opzicht! Maar het plezier in tekenen bevorder je wel voor jezelf, wanneer je wat dikker en wat minder glad tekenpapier kiest.

 

Grafietpotloden en papier

Teken je met grafietpotloden, dan kun je het beste glad papier nemen, dus met een fijnere structuur. Helemaal als je tekeningen veel details bevatten. Wanneer je de gewoonte hebt regelmatig te gummen, kan je papier het beste ook stevig zijn, dus wat dikker, denk aan een papierdikte van 120 g/m2.

 

Pastelkrijt en papier

Pastelkrijt heeft een geschikte ondergrond nodig, waarop het pastel goed hecht. Dat betekent dat je een wat ruwer papiersoort moet gebruiken. Ook wordt vaak gekleurd papier gebruikt, zoals zwart of bruingeel. Denk je eens in, het effect van wit pastel op een zwart blad…!

 

Ontdek je eigen voorkeur 

Zelf teken ik van alles, dat wil zeggen: ik probeer van alles te tekenen ;-)

Daarbij gebruik ik op aanraden van een kennisje een tekenblok van Canson. Canson heeft allerlei diktes en formaten.